Ανακαινίσεις Δαπέδου

Ανακαίνιση δαπέδου
Ανακαίνιση δαπέδου: η εργασία από την οποία ξεκινά κάθε μερική ή ολική ανακαίνιση. Το δάπεδο αποτελεί την πιο σημαντική επιφάνεια κάθε σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Πάνω του βασίζουμε στην κυριολεξία τόσο τη ζωή όσο και τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Επιπλέον, εκτός από την πρακτικότητα που μας προσφέρει, αποτελεί και ένα καθοριστικό μέρος της διακόσμησης και της συνολικής αισθητικής του χώρου μας.

Πότε είναι απαραίτητη η ανακαίνιση δαπέδου;
Ανάλογα με τη χρήση και τη φροντίδα που προσφέρουμε σε ένα πάτωμα, καθορίζεται και η διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, η ανακαίνιση δαπέδου μοιάζει αναπόφευκτη. Ποια είναι όμως τα σημάδια που μας δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα της; Αυτό αποτελεί και ένα ερώτημα που απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ανακαίνισης στο χώρο τους. Μερικοί από τους βασικούς λόγους για να προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση είναι οι εξής:

Το παλιό μας δάπεδο δεν ταιριάζει στην αισθητική μας
Τα πλακάκια παρουσιάζουν ρωγμές ή εκδορές που δεν μπορούν να διορθωθούν
Το ξύλινο πάτωμά μας έχει προσβληθεί από σαράκι
Το δάπεδό μας έχει φθαρεί ή ανοίξει τόσο πολύ που δημιουργεί πρόβλημα στην ηχομόνωση του προσωπικού μας χώρου.
Επιλογή υλικών για ανακαίνιση δαπέδου
Εάν λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι η ανακαίνιση δαπέδου είναι επιβεβλημένη, τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε και στα επόμενα βήματα. Επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση του νέου σας δαπέδου λαμβάνοντας υπόψιν:

Το στιλ που θέλετε να δώσετε στην επιφάνειά
Τις απαιτήσεις του χώρου
Το διαθέσιμο budget σας.
Όσον αφορά στα υλικά, οι επιλογές είναι πολλές.

1. Τα πλακάκια δαπέδου προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία
Αλλάξτε εύκολα και αποτελεσματικά την εικόνα του χώρου σας με τα πιο σύγχρονα πλακάκια για ανακαίνιση δαπέδου. Μεγάλα τους πλεονεκτήματα είναι η ευκολία στην τοποθέτησή τους, καθώς και η πληθώρα διαθέσιμων επιλογών και συνδυασμών. Πραγματοποιήστε την δική σας επιλογή με βάση:

Τις διαστάσεις τους: μεγάλες ή μικρές.
Το σχέδιό τους: μοντέρνο ή κλασικό.
Τον τύπο τους: σατινέ, ματ ή γυαλιστερό.
2. Τα ξύλινα δάπεδα χαρίζουν πολυτέλεια και ζεστασιά σε κάθε χώρο
Πρόκειται για κλασική επιλογή με έντονο premium χαρακτήρα. Αναδεικνύουν ιδανικά την υψηλή αισθητική του χώρου σας και ταιριάζουν με κάθε στιλ εσωτερικής διακόσμησης. Στο καταστημα μας μας θα βρείτε κορυφαίες λύσεις όπως δάπεδα από μασίφ ξύλο και έτοιμα παρκέτα από laminate και πρεσαρμισμένο καπλαμά.

3. Οι γρανίτες δαπέδου διαθέτουν υψηλή αντοχή
Εάν το ζητούμενο είναι η ανθεκτικότητα, τότε οι γρανίτες αποτελούν την ιδανική λύση για ανακαίνιση δαπέδου. Τοποθετούνται τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές επιφάνειες, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου από το κρύο ή τη ζέστη. Είναι κατάλληλοι τόσο για οικιακή όσο και επαγγελματική χρήση.