Τοποθέτηση Laminate

Τι είναι το laminate δάπεδο και πως κατασκευάζεται

Το laminate δάπεδο είναι ένα προϊόν δαπέδου πολλαπλών στρωμάτων κατασκευασμένο από ίνες ξύλου που σχεδιάστηκε για να παρέχει την πλησιέστερη αναπαραγωγή φυσικών υλικών όπως ξύλο, πέτρα και κεραμικά πλακίδια. Είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά στρώματα που πιέζονται μεταξύ τους σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και πίεση. Το βασικό στρώμα είναι κατασκευασμένο από μια σανίδα υψηλής πυκνότητας, η οποία ενισχύεται με ρητίνη. Πάνω από αυτήν υπάρχει ένα διακοσμητικό στρώμα με τυπωμένη εικόνα (συνήθως από ξύλο ή πέτρα). Στη συνέχεια καλύπτεται από μια διαφανή επικάλυψη, η οποία κάθεται στην κορυφή για να προστατεύει την επιφάνεια από την καθημερινή φθορά. Η επικάλυψη βοηθά επίσης στη συντήρηση χάρη στη σκληρή σφραγισμένη επιφάνεια που είναι ανθεκτική στους λεκέδες. Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά φινιρισμάτων (από βαθιά ματ έως υψηλής γυαλάδας), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το στυλ που σας εκφράζει.

Πόσο ανθεκτικό είναι το laminate δάπεδο;

To laminate δάπεδο είναι πολύ ανθεκτικό. Ο πυρήνας υψηλής πυκνότητας προσφέρει κορυφαία αντοχή στις κρούσεις και μπορεί να αντέξει βαριά έπιπλα χωρίς να χαράζεται. Το ανώτερο στρώμα προστατεύει την επιφάνεια από το ξύσιμο και το ξεθώριασμα, γεγονός που καθιστά το laminate ιδανικό για χώρους όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία και επίσης σπίτια με κατοικίδια.

Το laminate είναι ανθεκτικό στο νερό, αλλά δεν είναι αδιάβροχο. Οι διαρροές γενικά δεν αποτελούν πρόβλημα εάν καθαρίζονται αμέσως. Ωστόσο, τo laminate δάπεδό σας θα υποστεί βλάβη εάν το νερό διαπεράσει τις ραφές, διεισδύοντας στα κάτω στρώματα του δαπέδου. Μπορείτε να εξαλείψετε τον κίνδυνο να συμβεί αυτό σφραγίζοντας τους αρμούς με σιλικόνη. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα κατά την τοποθέτηση laminate δαπέδων στην κουζίνα. Το laminate δεν συνιστάται στο μπάνιο και σε υγρούς χώρους.

Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των προϊόντων laminate, οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν τουλάχιστον 10ετή εγγύηση.

Τα πλεονεκτήματα του laminate δαπέδου είναι:

• Προσιτή εναλλακτική λύση στο παρκέ – Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του laminate δαπέδου είναι η τιμή. Χάρη σε μια μοναδική τεχνική ανάγλυφης αποτύπωσης που δίνει στο laminate δάπεδο την εμφάνιση ξύλου, φυσικής πέτρας ή κεραμικών πλακιδίων, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε ένα φυσικό δάπεδο που προσφέρει την πιο προσιτή εναλλακτική λύση στα ξύλινα δάπεδα.
• Ανθεκτικό – Το επεξεργασμένο, εξαιρετικά ανθεκτικό ανώτερο στρώμα του laminate το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατζουνιές, βρωμιά και λεκέδες.
• Εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί – Τα σφικτά συστήματα κλειδώματος των laminate δαπέδων δημιουργούν ένα ομαλό ανώτερο στρώμα, εμποδίζοντας τη σκόνη και τη βρωμιά να κολλήσουν στην επιφάνεια και ανάμεσα στις σανίδες και καθιστώντας τα εύκολα να καθαριστούν. Η βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα σκουπίζοντας, με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπισμα και με μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό

Πως γίνεται η τοποθέτηση laminate δάπεδου;

Η τοποθέτηση του laminate δαπέδου γίνεται εύκολα και γρήγορα. Τα laminate δάπεδα μας παρέχουν δύο εύκολα στη χρήση συστήματα τοποθέτησης που δεν απαιτούν χρήση κόλλας  – ANGLE LOCK or UNIFIT®.

Τα δάπεδα από laminate έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται πλωτά, πράγμα που σημαίνει ότι συνδέονται μεταξύ τους αλλά όχι με το υποδάπεδο. Ένα υπόστρωμα αφρού, το οποίο παρέχει ιδιότητες μείωσης της υγρασίας και του θορύβου, απαιτείται να τοποθετείται ανάμεσα στο laminate δάπεδο και την επιφάνεια κάτω από αυτό.

Πως να συντηρέσετε ένα laminate δάπεδο

Tarkett Laminate Woodstock XL

Το δάπεδο από laminate έχει χαμηλές ανάγκες συντήρησης. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε τα δάπεδα από laminate σας ακόμη καλύτερα για μεγαλύτερο διάστημα.

• Καθαρίζετε τα δάπεδα σας τακτικά για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων και σκόνης. Σκουπίστε το δάπεδο σας με μια μαλακή σκούπα και χρησιμοποιήστε μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό για πιο έντονο καθαρισμό.

• Χρησιμοποιήστε χαλάκια εισόδου για να κρατήσετε το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς έξω. Αυτό αποτρέπει τη βρωμιά να εισχωρήσει στο σπίτι σας, καθώς και την αυξημένη πιθανότητα γρατζουνιών.

• Τοποθετήστε προστατευτικά κάτω από τα πόδια και τις καρέκλες του τραπεζιού για να αποφύγετε γρατσουνιές και βαθουλώματα.
• Αποφύγετε τη χρήση σκληρών συσκευών καθαρισμού ή προϊόντων καθαρισμού, καθώς αυτά μπορεί να φθείρουν το ανώτερο στρώμα του δαπέδου.

• Καθαρίστε αμέσως τις διαρροές και χρησιμοποιήστε λίγο μόνο νερό όταν καθαρίζετε τα δάπεδα από laminate. Εάν το νερό διεισδύσει στην επιφάνεια των laminate δαπέδων σας, θα προκαλέσει τη διόγκωση των σανίδων και το ανώτερο στρώμα θα ξεφλουδίσει και θα διαχωριστεί.

• Σηκώστε τα έπιπλα αντί να τα σύρετε  για να αποφύγετε ζημιές.